2.97 score from hupso.pl for:
mojewypieki.com



HTML Content


Titlemoje wypieki

Length: 12, Words: 2
Description pusty

Length: 0, Words: 0
Keywords pusty
Robots
Charset UTF-8
Og Meta - Title pusty
Og Meta - Description pusty
Og Meta - Site name pusty
Tytuł powinien zawierać pomiędzy 10 a 70 znaków (ze spacjami), a mniej niż 12 słów w długości.
Meta opis powinien zawierać pomiędzy 50 a 160 znaków (łącznie ze spacjami), a mniej niż 24 słów w długości.
Kodowanie znaków powinny być określone , UTF-8 jest chyba najlepszy zestaw znaków, aby przejść z powodu UTF-8 jest bardziej międzynarodowy kodowaniem.
Otwarte obiekty wykresu powinny być obecne w stronie internetowej (więcej informacji na temat protokołu OpenGraph: http://ogp.me/)

SEO Content

Words/Characters 3180
Text/HTML 29.73 %
Headings H1 0
H2 0
H3 0
H4 0
H5 0
H6 0
H1
H2
H3
H4
H5
H6
strong
uwaga: ze względu na to, że parzenie klusek w garnku trwa do 10 minut i jednocześnie można parzyć około 3 sztuk, część z nich można odłożyć do lodówki na okres wyrastania (by opóźnić ten proces i by w tym czasie nie przerosły).
przepis poniżej
jasna 'obrączka' na pączkach
metoda dla maszynistów:
wykonanie:
metoda dla maszynistów:
b
i
em uwaga: ze względu na to, że parzenie klusek w garnku trwa do 10 minut i jednocześnie można parzyć około 3 sztuk, część z nich można odłożyć do lodówki na okres wyrastania (by opóźnić ten proces i by w tym czasie nie przerosły).
przepis poniżej
jasna 'obrączka' na pączkach
metoda dla maszynistów:
wykonanie:
metoda dla maszynistów:
Bolds strong 6
b 0
i 0
em 6
Zawartość strony internetowej powinno zawierać więcej niż 250 słów, z stopa tekst / kod jest wyższy niż 20%.
Pozycji używać znaczników (h1, h2, h3, ...), aby określić temat sekcji lub ustępów na stronie, ale zwykle, użyj mniej niż 6 dla każdego tagu pozycje zachować swoją stronę zwięzły.
Styl używać silnych i kursywy znaczniki podkreślić swoje słowa kluczowe swojej stronie, ale nie nadużywać (mniej niż 16 silnych tagi i 16 znaczników kursywy)

Statystyki strony

twitter:title pusty
twitter:description pusty
google+ itemprop=name pusty
Pliki zewnętrzne 30
Pliki CSS 2
Pliki javascript 28
Plik należy zmniejszyć całkowite odwołanie plików (CSS + JavaScript) do 7-8 maksymalnie.

Linki wewnętrzne i zewnętrzne

Linki 234
Linki wewnętrzne 178
Linki zewnętrzne 56
Linki bez atrybutu Title 176
Linki z atrybutem NOFOLLOW 0
Linki - Użyj atrybutu tytuł dla każdego łącza. Nofollow link jest link, który nie pozwala wyszukiwarkom boty zrealizują są odnośniki no follow. Należy zwracać uwagę na ich użytkowania

Linki wewnętrzne

- /
- menu
- kategorie
- konto
- //go.goldbachpoland.bbelements.com/please/redirect/7542/1/1/30/
o blogu /info/o-blogu
moje książki /info/moje-ksiazki
regulamin /info/regulamin
kontakt /info/kontakt
współpraca /info/wspolpraca
- /
- //go.goldbachpoland.bbelements.com/please/redirect/7542/1/1/31/
ciasto z bananami i cynamonem /przepis/ciasto-z-bananami-i-cynamonem
- dodaj do ulubionych
- komentarze (17) /przepis/ciasto-z-bananami-i-cynamonem#komentarze
przepis
przepis bez zdjęć
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
- poleć na e-mail /polec/2463
kwaśna śmietana /tag/kwasna-smietana
cynamon /tag/cynamon
banany /tag/banany
ucierane /kategoria/ciasta/ucierane
ciasta z owocami /kategoria/ciasta/ciasta-z-owocami
- komentarze /przepis/ciasto-z-bananami-i-cynamonem#komentarze
pampuchy /przepis/pampuchy
pyzy na parze, kluski na parze, parowańce, buchty /przepis/pampuchy
- dodaj do ulubionych
- komentarze (75) /przepis/pampuchy#komentarze
przepis
przepis bez zdjęć
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
- poleć na e-mail /polec/2462
wykorzystanie żółtek /tag/wykorzystanie-zoltek
kwaśna śmietana /tag/kwasna-smietana
drożdże /tag/drozdze
jagody/borówki amerykańskie /tag/jagody-borowki-amerykanskie
drożdżowe /kategoria/ciasta/drozdzowe
tłusty czwartek /kategoria/okazje/tlusty-czwartek
dla dzieci /kategoria/okazje/dla-dzieci
- komentarze /przepis/pampuchy#komentarze
pączki z masłem orzechowym /przepis/paczki-z-maslem-orzechowym
- dodaj do ulubionych
- komentarze (32) /przepis/paczki-z-maslem-orzechowym#komentarze
przepis
przepis bez zdjęć
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
- poleć na e-mail /polec/2461
śmietana kremówka /tag/smietana-kremowka
wykorzystanie żółtek /tag/wykorzystanie-zoltek
czekolada /tag/czekolada
drożdże /tag/drozdze
mascarpone /tag/mascarpone
masło orzechowe /tag/maslo-orzechowe
likier migdałowy /amaretto/ /tag/likier-migdalowy-amaretto
drożdżowe /kategoria/ciasta/drozdzowe
tłusty czwartek /kategoria/okazje/tlusty-czwartek
- komentarze /przepis/paczki-z-maslem-orzechowym#komentarze
bunuelos /przepis/bunuelos
meksykańskie smażone ciasteczka /przepis/bunuelos
- dodaj do ulubionych
- komentarze (30) /przepis/bunuelos#komentarze
przepis
przepis bez zdjęć
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
- poleć na e-mail /polec/2460
przepisy bez jajek /tag/przepisy-bez-jajek
likier pomarańczowy /tag/likier-pomaranczowy
tłusty czwartek /kategoria/okazje/tlusty-czwartek
z różnych stron świata /kategoria/inne/z-roznych-stron-swiata
- komentarze /przepis/bunuelos#komentarze
ciasto drożdżowe z serem i żurawiną /przepis/ciasto-drozdzowe-z-serem-i-zurawina
- dodaj do ulubionych
- komentarze (132) /przepis/ciasto-drozdzowe-z-serem-i-zurawina#komentarze
przepis
przepis bez zdjęć
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
- poleć na e-mail /polec/2459
twaróg /tag/twarog
drożdże /tag/drozdze
mascarpone /tag/mascarpone
suszone żurawiny /tag/suszone-zurawiny
drożdżowe /kategoria/ciasta/drozdzowe
- komentarze /przepis/ciasto-drozdzowe-z-serem-i-zurawina#komentarze
2 /posty/2
3 /posty/3
4 /posty/4
5 /posty/5
6 /posty/6
7 /posty/7
8 /posty/8
9 /posty/9
404 /posty/404
następne » /posty/2
- /komentarze/pokaz/2122/733206
- /komentarze/pokaz/876/733205
- /komentarze/pokaz/20/733204
- /komentarze/pokaz/470/733203
- /komentarze/pokaz/1109/733198
- /komentarze/pokaz/725/733197
- /komentarze/pokaz/2357/733171
- /komentarze/pokaz/2178/733165
- /komentarze/pokaz/2111/733163
- /komentarze/pokaz/789/733162
- /komentarze/pokaz/110/733160
-
więcej
zdjęć
/zdjecia-uzytkownikow
- /przepisy-uzytkownikow/przepis/1200/domowy-pasztet-drobiowy
domowy pasztet drobiowy /przepisy-uzytkownikow/przepis/1200/domowy-pasztet-drobiowy
ewik8 /przepisy-uzytkownikow/autor/51253
- /przepisy-uzytkownikow/przepis/1199/placuszki-z-bialego-sera-z-kasza-manna
placuszki z białego sera z kaszą manną /przepisy-uzytkownikow/przepis/1199/placuszki-z-bialego-sera-z-kasza-manna
ewik8 /przepisy-uzytkownikow/autor/51253
- /przepisy-uzytkownikow/przepis/1198/torcik-makowo-kokosowy-z-musem
torcik makowo-kokosowy z musem /przepisy-uzytkownikow/przepis/1198/torcik-makowo-kokosowy-z-musem
esterra /przepisy-uzytkownikow/autor/39715
- /przepisy-uzytkownikow/przepis/1197/tarta-czekoladowa-z-nadzieniem-kokosowym-i-truskawkami
tarta czekoladowa z nadzieniem kokosowym i truskawkami /przepisy-uzytkownikow/przepis/1197/tarta-czekoladowa-z-nadzieniem-kokosowym-i-truskawkami
agnesa /przepisy-uzytkownikow/autor/6215
- /przepisy-uzytkownikow/przepis/1196/tort-na-szybko
tort na szybko /przepisy-uzytkownikow/przepis/1196/tort-na-szybko
berbl /przepisy-uzytkownikow/autor/64545
- więcej przepisów /przepisy-uzytkownikow
- //go.goldbachpoland.bbelements.com/please/redirect/7542/1/1/29/
- /
strona główna /
o blogu /info/o-blogu
moje książki /info/moje-ksiazki
regulamin /info/regulamin
kontakt /info/kontakt
współpraca /info/wspolpraca
do góry - #top
rozumiem /cookies
przeczytaj o ciasteczkach /info/polityka-plikow-cookies

Linki zewnętrzne

- http://diff3.smartadserver.com/ac?jump=1&nwid=241&siteid=72079&pgname=pd&fmtid=35277&visit=m&tmstp=[timestamp]&out=nonrich
wersja light http://m.mojewypieki.com
- https://www.facebook.com/pages/moje-wypieki/103910662978035
- https://twitter.com/#!/moje_wypieki
- https://plus.google.com/114631222998886089104
- https://instagram.com/mojewypiekicom
- https://www.pinterest.com/mojewypiekicom/mojewypieki-com/
- http://www.mojewypieki.com/przepis/skoleboller---norweskie-budyniowo-kokosowe-buleczki
norweskie bułeczki budyniowo - kokosowe http://www.mojewypieki.com/przepis/skoleboller---norweskie-budyniowo-kokosowe-buleczki
- http://www.mojewypieki.com/przepis/polski-chleb-na-zakwasie
chleb polski na zakwasie http://www.mojewypieki.com/przepis/polski-chleb-na-zakwasie
- http://www.mojewypieki.com/przepis/letnia-pianka-na-biszkoptach
owocowa pianka na biszkoptach http://www.mojewypieki.com/przepis/letnia-pianka-na-biszkoptach
- http://www.mojewypieki.com/przepis/kokosanki-przepis-ii
kokosanki http://www.mojewypieki.com/przepis/kokosanki-przepis-ii
- http://www.mojewypieki.com/przepis/brownie-z-burakami
brownie z burakami http://www.mojewypieki.com/przepis/brownie-z-burakami
- http://www.mojewypieki.com/przepis/sernik-mocno-cytrynowy
sernik mocno cytrynowy http://www.mojewypieki.com/przepis/sernik-mocno-cytrynowy
- http://www.mojewypieki.com/przepis/kokosowo-malinowy-pudding-z-chia
kokosowo - malinowy pudding z chia http://www.mojewypieki.com/przepis/kokosowo-malinowy-pudding-z-chia
- http://www.mojewypieki.com/przepis/kremowa-kaszka-manna-na-mleku
kremowa kaszka manna http://www.mojewypieki.com/przepis/kremowa-kaszka-manna-na-mleku
- http://www.mojewypieki.com/przepis/tarta-francuska-z-jablkami
francuska tarta z jabłkami http://www.mojewypieki.com/przepis/tarta-francuska-z-jablkami
- http://www.mojewypieki.com/przepis/czekoladowa-pavlova
czekoladowa pavlova http://www.mojewypieki.com/przepis/czekoladowa-pavlova
- http://pinterest.com/pin/create/button/?url=http%3a%2f%2fwww.mojewypieki.com%2fprzepis%2fciasto-z-bananami-i-cynamonem&media=http%3a%2f%2fwww.mojewypieki.com%2fimg%2fimages%2foriginal%2fciasto_z_bananami_i_cynamonem_2_2299.jpg&description=ciasto%20z%20bananami%20i%20cynamonem
rozczyn) http://www.mojewypieki.com/post/jak-zrobic-rozczyn-ze-swiezych-drozdzy
- http://pinterest.com/pin/create/button/?url=http%3a%2f%2fwww.mojewypieki.com%2fprzepis%2fpampuchy&media=http%3a%2f%2fwww.mojewypieki.com%2fimg%2fimages%2foriginal%2fpampuchy_1_2298.jpg&description=pampuchy
rozczyn) http://www.mojewypieki.com/post/jak-zrobic-rozczyn-ze-swiezych-drozdzy
jak przygotować perfekcyjne pączki http://www.mojewypieki.com/post/perfekcyjne-paczki---to-nie-trudne
- http://pinterest.com/pin/create/button/?url=http%3a%2f%2fwww.mojewypieki.com%2fprzepis%2fpaczki-z-maslem-orzechowym&media=http%3a%2f%2fwww.mojewypieki.com%2fimg%2fimages%2foriginal%2fpączki_z_masłem_orzechowym_1_2297.jpg&description=pączki%20z%20masłem%20orzechowym
bonappetit.com http://www.bonappetit.com/columns/cooking-without-recipes/article/mexican-bunuelos
- http://pinterest.com/pin/create/button/?url=http%3a%2f%2fwww.mojewypieki.com%2fprzepis%2fbunuelos&media=http%3a%2f%2fwww.mojewypieki.com%2fimg%2fimages%2foriginal%2fbunuelos_1_2296.jpg&description=bunuelos
zrobić rozczyn http://www.mojewypieki.com/post/jak-zrobic-rozczyn-ze-swiezych-drozdzy
w wieńcu drożdżowym http://www.mojewypieki.com/przepis/wieniec-drozdzowy-z-syropem-klonowym-i-orzechami-pekan
- http://pinterest.com/pin/create/button/?url=http%3a%2f%2fwww.mojewypieki.com%2fprzepis%2fciasto-drozdzowe-z-serem-i-zurawina&media=http%3a%2f%2fwww.mojewypieki.com%2fimg%2fimages%2foriginal%2fciasto_drożdżowe_z_serem_1_2295.jpg&description=ciasto%20drożdżowe%20z%20serem%20i%20żurawiną
- https://www.instagram.com/p/bpneekqjwbf/
- https://www.instagram.com/p/bpctixgjjrb/
- https://www.instagram.com/p/bpxotavj6re/
- https://www.instagram.com/p/bppybjujzhd/
- https://www.instagram.com/p/bpavyjadbgb/
- https://www.instagram.com/p/bo6zamsj0rj/
- https://www.instagram.com/p/boroui3dplm/
- https://www.instagram.com/p/boj2ur5dbqp/
wersja light http://m.mojewypieki.com
księga gości http://www.mojewypieki.com/ksiega-gosci
wypisz się z newslettera http://www.mojewypieki.com/newsletter/wypisz
- https://www.facebook.com/pages/moje-wypieki/103910662978035
- https://twitter.com/#!/moje_wypieki
- https://plus.google.com/114631222998886089104
- https://instagram.com/mojewypiekicom
- https://www.pinterest.com/mojewypiekicom/mojewypieki-com/
digital guru http://www.digitalguru.pl
agencja interaktywna epoka http://www.e-poka.com/

Zdjęcia

Zdjęcia 206
Zdjęcia bez atrybutu ALT 71
Zdjęcia bez atrybutu TITLE 201
Korzystanie Obraz ALT i TITLE atrybutu dla każdego obrazu.

Zdjęcia bez atrybutu TITLE

http://diff3.smartadserver.com/ac?out=nonrich&nwid=241&siteid=72079&pgname=pd&fmtid=35277&visit=m&tmstp=[timestamp]
/img/loading-mini-transparent.gif
http://static.mojewypieki.com/img/icons/home.png
http://static.mojewypieki.com/img/icons/menu.png
http://static.mojewypieki.com/img/icons/list.png
http://static.mojewypieki.com/img/icons/user.png
//go.goldbachpoland.bbelements.com/please/showit/7542/1/1/30/?typkodu=img
http://static.mojewypieki.com/img/icons/socialmedia/facebook.png
http://static.mojewypieki.com/img/icons/socialmedia/twitter.png
http://static.mojewypieki.com/img/icons/socialmedia/googleplus.png
http://static.mojewypieki.com/img/icons/socialmedia/instagram.png
http://static.mojewypieki.com/img/icons/socialmedia/pinterest.png
http://static.mojewypieki.com/img/logo_new.png
http://static.mojewypieki.com/img/photos/473_1485162999.jpg
http://static.mojewypieki.com/img/photos/474_1485162938.jpg
http://static.mojewypieki.com/img/photos/463_1485163097.jpg
http://static.mojewypieki.com/img/photos/468_1485163050.jpg
http://static.mojewypieki.com/img/photos/469_1485163146.jpg
http://static.mojewypieki.com/img/photos/476_1485163196.jpg
http://static.mojewypieki.com/img/photos/471_1485163281.jpg
http://static.mojewypieki.com/img/photos/464_1485163436.jpg
http://static.mojewypieki.com/img/photos/465_1485163240.jpg
http://static.mojewypieki.com/img/photos/475_1485163386.jpg
/img/loading-circle.gif
//go.goldbachpoland.bbelements.com/please/showit/7542/1/1/31/?typkodu=img
http://static.mojewypieki.com/img/icons/loveheart.png
http://static.mojewypieki.com/img/icons/comment.png
http://static.mojewypieki.com/upload/images/przepisy/ciasto%20z%20bananami%20i%20cynamonem/ciasto_z_bananami_i_cynamonem_2.jpg
http://static.mojewypieki.com/upload/images/przepisy/ciasto%20z%20bananami%20i%20cynamonem/ciasto_z_bananami_i_cynamonem_1.jpg
http://static.mojewypieki.com/upload/images/przepisy/ciasto%20z%20bananami%20i%20cynamonem/ciasto_z_bananami_i_cynamonem_3.jpg
http://static.mojewypieki.com/img/icons/printer.png
http://static.mojewypieki.com/img/buttons/cupcake.gif
http://static.mojewypieki.com/img/buttons/cupcake.gif
http://static.mojewypieki.com/img/buttons/cupcake.gif
http://static.mojewypieki.com/img/buttons/cupcake.gif
http://static.mojewypieki.com/img/buttons/cupcake.gif
http://static.mojewypieki.com/img/buttons/cupcake.gif
http://static.mojewypieki.com/img/buttons/cupcake.gif
http://static.mojewypieki.com/img/buttons/cupcake.gif
http://static.mojewypieki.com/img/buttons/cupcake.gif
http://static.mojewypieki.com/img/buttons/cupcake.gif
http://static.mojewypieki.com/img/buttons/cupcake-transparent.gif
http://static.mojewypieki.com/img/buttons/cupcake-transparent.gif
http://static.mojewypieki.com/img/buttons/cupcake-transparent.gif
http://static.mojewypieki.com/img/buttons/cupcake-transparent.gif
http://static.mojewypieki.com/img/buttons/cupcake-transparent.gif
http://static.mojewypieki.com/img/buttons/cupcake-transparent.gif
http://static.mojewypieki.com/img/buttons/cupcake-transparent.gif
http://static.mojewypieki.com/img/buttons/cupcake-transparent.gif
http://static.mojewypieki.com/img/buttons/cupcake-transparent.gif
http://static.mojewypieki.com/img/buttons/cupcake-transparent.gif
http://static.mojewypieki.com/img/icons/envelope.gif
http://static.mojewypieki.com/img/icons/comment.png
http://static.mojewypieki.com/img/icons/loveheart.png
http://static.mojewypieki.com/img/icons/comment.png
http://static.mojewypieki.com/upload/images/przepisy/pampuchy/pampuchy_1.jpg
http://static.mojewypieki.com/upload/images/przepisy/pampuchy/pampuchy_3.jpg
http://static.mojewypieki.com/upload/images/przepisy/pampuchy/pampuchy_2.jpg
http://static.mojewypieki.com/img/icons/printer.png
http://static.mojewypieki.com/img/buttons/cupcake.gif
http://static.mojewypieki.com/img/buttons/cupcake.gif
http://static.mojewypieki.com/img/buttons/cupcake.gif
http://static.mojewypieki.com/img/buttons/cupcake.gif
http://static.mojewypieki.com/img/buttons/cupcake.gif
http://static.mojewypieki.com/img/buttons/cupcake.gif
http://static.mojewypieki.com/img/buttons/cupcake.gif
http://static.mojewypieki.com/img/buttons/cupcake.gif
http://static.mojewypieki.com/img/buttons/cupcake.gif
http://static.mojewypieki.com/img/buttons/cupcake.gif
http://static.mojewypieki.com/img/buttons/cupcake-transparent.gif
http://static.mojewypieki.com/img/buttons/cupcake-transparent.gif
http://static.mojewypieki.com/img/buttons/cupcake-transparent.gif
http://static.mojewypieki.com/img/buttons/cupcake-transparent.gif
http://static.mojewypieki.com/img/buttons/cupcake-transparent.gif
http://static.mojewypieki.com/img/buttons/cupcake-transparent.gif
http://static.mojewypieki.com/img/buttons/cupcake-transparent.gif
http://static.mojewypieki.com/img/buttons/cupcake-transparent.gif
http://static.mojewypieki.com/img/buttons/cupcake-transparent.gif
http://static.mojewypieki.com/img/buttons/cupcake-transparent.gif
http://static.mojewypieki.com/img/icons/envelope.gif
http://static.mojewypieki.com/img/icons/comment.png
http://static.mojewypieki.com/img/icons/loveheart.png
http://static.mojewypieki.com/img/icons/comment.png
http://static.mojewypieki.com/upload/images/przepisy/p%c4%85czki%20z%20mas%c5%82em%20orzechowym/p%c4%85czki_z_mas%c5%82em_orzechowym_1.jpg
http://static.mojewypieki.com/upload/images/przepisy/p%c4%85czki%20z%20mas%c5%82em%20orzechowym/p%c4%85czki_z_mas%c5%82em_orzechowym_2.jpg
http://static.mojewypieki.com/upload/images/przepisy/p%c4%85czki%20z%20mas%c5%82em%20orzechowym/p%c4%85czki_z_mas%c5%82em_orzechowym_3.jpg
http://static.mojewypieki.com/img/icons/printer.png
http://static.mojewypieki.com/img/buttons/cupcake.gif
http://static.mojewypieki.com/img/buttons/cupcake.gif
http://static.mojewypieki.com/img/buttons/cupcake.gif
http://static.mojewypieki.com/img/buttons/cupcake.gif
http://static.mojewypieki.com/img/buttons/cupcake.gif
http://static.mojewypieki.com/img/buttons/cupcake.gif
http://static.mojewypieki.com/img/buttons/cupcake.gif
http://static.mojewypieki.com/img/buttons/cupcake.gif
http://static.mojewypieki.com/img/buttons/cupcake.gif
http://static.mojewypieki.com/img/buttons/cupcake.gif
http://static.mojewypieki.com/img/buttons/cupcake-transparent.gif
http://static.mojewypieki.com/img/buttons/cupcake-transparent.gif
http://static.mojewypieki.com/img/buttons/cupcake-transparent.gif
http://static.mojewypieki.com/img/buttons/cupcake-transparent.gif
http://static.mojewypieki.com/img/buttons/cupcake-transparent.gif
http://static.mojewypieki.com/img/buttons/cupcake-transparent.gif
http://static.mojewypieki.com/img/buttons/cupcake-transparent.gif
http://static.mojewypieki.com/img/buttons/cupcake-transparent.gif
http://static.mojewypieki.com/img/buttons/cupcake-transparent.gif
http://static.mojewypieki.com/img/buttons/cupcake-transparent.gif
http://static.mojewypieki.com/img/icons/envelope.gif
http://static.mojewypieki.com/img/icons/comment.png
http://static.mojewypieki.com/img/icons/loveheart.png
http://static.mojewypieki.com/img/icons/comment.png
http://static.mojewypieki.com/upload/images/przepisy/bunuelos/bunuelos_1.jpg
http://static.mojewypieki.com/upload/images/przepisy/bunuelos/bunuelos_2.jpg
http://static.mojewypieki.com/upload/images/przepisy/bunuelos/bunuelos_3.jpg
http://static.mojewypieki.com/img/icons/printer.png
http://static.mojewypieki.com/img/buttons/cupcake.gif
http://static.mojewypieki.com/img/buttons/cupcake.gif
http://static.mojewypieki.com/img/buttons/cupcake.gif
http://static.mojewypieki.com/img/buttons/cupcake.gif
http://static.mojewypieki.com/img/buttons/cupcake.gif
http://static.mojewypieki.com/img/buttons/cupcake.gif
http://static.mojewypieki.com/img/buttons/cupcake.gif
http://static.mojewypieki.com/img/buttons/cupcake.gif
http://static.mojewypieki.com/img/buttons/cupcake.gif
http://static.mojewypieki.com/img/buttons/cupcake.gif
http://static.mojewypieki.com/img/buttons/cupcake-transparent.gif
http://static.mojewypieki.com/img/buttons/cupcake-transparent.gif
http://static.mojewypieki.com/img/buttons/cupcake-transparent.gif
http://static.mojewypieki.com/img/buttons/cupcake-transparent.gif
http://static.mojewypieki.com/img/buttons/cupcake-transparent.gif
http://static.mojewypieki.com/img/buttons/cupcake-transparent.gif
http://static.mojewypieki.com/img/buttons/cupcake-transparent.gif
http://static.mojewypieki.com/img/buttons/cupcake-transparent.gif
http://static.mojewypieki.com/img/buttons/cupcake-transparent.gif
http://static.mojewypieki.com/img/buttons/cupcake-transparent.gif
http://static.mojewypieki.com/img/icons/envelope.gif
http://static.mojewypieki.com/img/icons/comment.png
http://static.mojewypieki.com/img/icons/loveheart.png
http://static.mojewypieki.com/img/icons/comment.png
http://static.mojewypieki.com/upload/images/przepisy/ciasto%20dro%c5%bcd%c5%bcowe%20z%20serem%20i%20%c5%bcurawin%c4%85/ciasto_dro%c5%bcd%c5%bcowe_z_serem_1.jpg
http://static.mojewypieki.com/upload/images/przepisy/ciasto%20dro%c5%bcd%c5%bcowe%20z%20serem%20i%20%c5%bcurawin%c4%85/ciasto_dro%c5%bcd%c5%bcowe_z_serem_2.jpg
http://static.mojewypieki.com/upload/images/przepisy/ciasto%20dro%c5%bcd%c5%bcowe%20z%20serem%20i%20%c5%bcurawin%c4%85/ciasto_dro%c5%bcd%c5%bcowe_z_serem_3.jpg
http://static.mojewypieki.com/img/icons/printer.png
http://static.mojewypieki.com/img/buttons/cupcake.gif
http://static.mojewypieki.com/img/buttons/cupcake.gif
http://static.mojewypieki.com/img/buttons/cupcake.gif
http://static.mojewypieki.com/img/buttons/cupcake.gif
http://static.mojewypieki.com/img/buttons/cupcake.gif
http://static.mojewypieki.com/img/buttons/cupcake.gif
http://static.mojewypieki.com/img/buttons/cupcake.gif
http://static.mojewypieki.com/img/buttons/cupcake.gif
http://static.mojewypieki.com/img/buttons/cupcake.gif
http://static.mojewypieki.com/img/buttons/cupcake.gif
http://static.mojewypieki.com/img/buttons/cupcake-transparent.gif
http://static.mojewypieki.com/img/buttons/cupcake-transparent.gif
http://static.mojewypieki.com/img/buttons/cupcake-transparent.gif
http://static.mojewypieki.com/img/buttons/cupcake-transparent.gif
http://static.mojewypieki.com/img/buttons/cupcake-transparent.gif
http://static.mojewypieki.com/img/buttons/cupcake-transparent.gif
http://static.mojewypieki.com/img/buttons/cupcake-transparent.gif
http://static.mojewypieki.com/img/buttons/cupcake-transparent.gif
http://static.mojewypieki.com/img/buttons/cupcake-transparent.gif
http://static.mojewypieki.com/img/buttons/cupcake-transparent.gif
http://static.mojewypieki.com/img/icons/envelope.gif
http://static.mojewypieki.com/img/icons/comment.png
/img/loading-circle.gif
/img/loading-circle.gif
http://static.mojewypieki.com/img/comments/733206_small.jpg
http://static.mojewypieki.com/img/comments/733205_small.jpg
http://static.mojewypieki.com/img/comments/733204_small.jpg
http://static.mojewypieki.com/img/comments/733203_small.jpg
http://static.mojewypieki.com/img/comments/733198_small.jpg
http://static.mojewypieki.com/img/comments/733197_small.jpg
http://static.mojewypieki.com/img/comments/733171_small.jpg
http://static.mojewypieki.com/img/comments/733165_small.jpg
http://static.mojewypieki.com/img/comments/733163_small.jpg
http://static.mojewypieki.com/img/comments/733162_small.jpg
http://static.mojewypieki.com/img/comments/733160_small.jpg
http://static.mojewypieki.com/img/icons/arrow-circle.png
http://static.mojewypieki.com/img/user_recipes/domowy-pasztet-drobiowy_1485024194_small.jpg
http://static.mojewypieki.com/img/user_recipes/placuszki-z-bialego-sera-z-kasza-manna_1485022246_small.jpg
http://static.mojewypieki.com/img/user_recipes/torcik-makowo-kokosowy-z-musem_1484952323_small.jpg
http://static.mojewypieki.com/img/user_recipes/tarta-czekoladowa-z-nadzieniem-kokosowym-i-truskawkami_1484410372_small.jpg
http://static.mojewypieki.com/img/user_recipes/tort-na-szybko_1483739336_small.jpg
http://static.mojewypieki.com/img/icons/arrow-circle.png
https://scontent.cdninstagram.com/t51.2885-15/s150x150/e35/16110205_1940599762841482_2944636639063834624_n.jpg?ig_cache_key=mtqzndi0ota0odi1mjk0mja0nw%3d%3d.2
https://scontent.cdninstagram.com/t51.2885-15/s150x150/e35/15877438_457225757999774_317810460164358144_n.jpg?ig_cache_key=mtqzmtixota1ndk1odiyodu0nq%3d%3d.2
https://scontent.cdninstagram.com/t51.2885-15/s150x150/e35/15803577_1752376795089473_5854423900603023360_n.jpg?ig_cache_key=mtqyoty3ndi4ntgzmju3ode0mg%3d%3d.2
https://scontent.cdninstagram.com/t51.2885-15/s150x150/e35/15877093_174864146329088_4964837754425835520_n.jpg?ig_cache_key=mtqynzq2ntizodc0nda4ndk1nw%3d%3d.2
https://scontent.cdninstagram.com/t51.2885-15/s150x150/e35/15875627_250888482011240_4950263525936201728_n.jpg?ig_cache_key=mtqymzizmzi4njg2ndiymjiznq%3d%3d.2
https://scontent.cdninstagram.com/t51.2885-15/s150x150/e35/15877383_1877805722492239_6533741070876934144_n.jpg?ig_cache_key=mtqymty3ndczmjy2mzu1njgwoq%3d%3d.2
https://scontent.cdninstagram.com/t51.2885-15/s150x150/e35/15534744_1068666413243648_3763312449982300160_n.jpg?ig_cache_key=mtqxmda4ntq5mjayndq3mji2oa%3d%3d.2
https://scontent.cdninstagram.com/t51.2885-15/s150x150/e35/14723656_125947191231983_7946927659362025472_n.jpg?ig_cache_key=mtqwnzg5nza2mti2ntuxmzeyoq%3d%3d.2
//go.goldbachpoland.bbelements.com/please/showit/7542/1/1/29/?typkodu=img
http://static.mojewypieki.com/img/logo-mini.png
http://static.mojewypieki.com/img/icons/socialmedia/facebook.png
http://static.mojewypieki.com/img/icons/socialmedia/twitter.png
http://static.mojewypieki.com/img/icons/socialmedia/googleplus.png
http://static.mojewypieki.com/img/icons/socialmedia/instagram.png
http://static.mojewypieki.com/img/icons/socialmedia/pinterest.png
http://static.mojewypieki.com/img/icons/arrow-up.png

Zdjęcia bez atrybutu ALT

http://diff3.smartadserver.com/ac?out=nonrich&nwid=241&siteid=72079&pgname=pd&fmtid=35277&visit=m&tmstp=[timestamp]
/img/loading-mini-transparent.gif
http://static.mojewypieki.com/img/icons/home.png
http://static.mojewypieki.com/img/icons/menu.png
http://static.mojewypieki.com/img/icons/list.png
http://static.mojewypieki.com/img/icons/user.png
//go.goldbachpoland.bbelements.com/please/showit/7542/1/1/30/?typkodu=img
http://static.mojewypieki.com/img/photos/473_1485162999.jpg
http://static.mojewypieki.com/img/photos/474_1485162938.jpg
http://static.mojewypieki.com/img/photos/463_1485163097.jpg
http://static.mojewypieki.com/img/photos/468_1485163050.jpg
http://static.mojewypieki.com/img/photos/469_1485163146.jpg
http://static.mojewypieki.com/img/photos/476_1485163196.jpg
http://static.mojewypieki.com/img/photos/471_1485163281.jpg
http://static.mojewypieki.com/img/photos/464_1485163436.jpg
http://static.mojewypieki.com/img/photos/465_1485163240.jpg
http://static.mojewypieki.com/img/photos/475_1485163386.jpg
//go.goldbachpoland.bbelements.com/please/showit/7542/1/1/31/?typkodu=img
http://static.mojewypieki.com/img/icons/loveheart.png
http://static.mojewypieki.com/img/icons/comment.png
http://static.mojewypieki.com/img/icons/printer.png
http://static.mojewypieki.com/img/icons/envelope.gif
http://static.mojewypieki.com/img/icons/comment.png
http://static.mojewypieki.com/img/icons/loveheart.png
http://static.mojewypieki.com/img/icons/comment.png
http://static.mojewypieki.com/img/icons/printer.png
http://static.mojewypieki.com/img/icons/envelope.gif
http://static.mojewypieki.com/img/icons/comment.png
http://static.mojewypieki.com/img/icons/loveheart.png
http://static.mojewypieki.com/img/icons/comment.png
http://static.mojewypieki.com/img/icons/printer.png
http://static.mojewypieki.com/img/icons/envelope.gif
http://static.mojewypieki.com/img/icons/comment.png
http://static.mojewypieki.com/img/icons/loveheart.png
http://static.mojewypieki.com/img/icons/comment.png
http://static.mojewypieki.com/img/icons/printer.png
http://static.mojewypieki.com/img/icons/envelope.gif
http://static.mojewypieki.com/img/icons/comment.png
http://static.mojewypieki.com/img/icons/loveheart.png
http://static.mojewypieki.com/img/icons/comment.png
http://static.mojewypieki.com/img/icons/printer.png
http://static.mojewypieki.com/img/icons/envelope.gif
http://static.mojewypieki.com/img/icons/comment.png
http://static.mojewypieki.com/img/comments/733206_small.jpg
http://static.mojewypieki.com/img/comments/733205_small.jpg
http://static.mojewypieki.com/img/comments/733204_small.jpg
http://static.mojewypieki.com/img/comments/733203_small.jpg
http://static.mojewypieki.com/img/comments/733198_small.jpg
http://static.mojewypieki.com/img/comments/733197_small.jpg
http://static.mojewypieki.com/img/comments/733171_small.jpg
http://static.mojewypieki.com/img/comments/733165_small.jpg
http://static.mojewypieki.com/img/comments/733163_small.jpg
http://static.mojewypieki.com/img/comments/733162_small.jpg
http://static.mojewypieki.com/img/comments/733160_small.jpg
http://static.mojewypieki.com/img/icons/arrow-circle.png
http://static.mojewypieki.com/img/user_recipes/domowy-pasztet-drobiowy_1485024194_small.jpg
http://static.mojewypieki.com/img/user_recipes/placuszki-z-bialego-sera-z-kasza-manna_1485022246_small.jpg
http://static.mojewypieki.com/img/user_recipes/torcik-makowo-kokosowy-z-musem_1484952323_small.jpg
http://static.mojewypieki.com/img/user_recipes/tarta-czekoladowa-z-nadzieniem-kokosowym-i-truskawkami_1484410372_small.jpg
http://static.mojewypieki.com/img/user_recipes/tort-na-szybko_1483739336_small.jpg
http://static.mojewypieki.com/img/icons/arrow-circle.png
https://scontent.cdninstagram.com/t51.2885-15/s150x150/e35/16110205_1940599762841482_2944636639063834624_n.jpg?ig_cache_key=mtqzndi0ota0odi1mjk0mja0nw%3d%3d.2
https://scontent.cdninstagram.com/t51.2885-15/s150x150/e35/15877438_457225757999774_317810460164358144_n.jpg?ig_cache_key=mtqzmtixota1ndk1odiyodu0nq%3d%3d.2
https://scontent.cdninstagram.com/t51.2885-15/s150x150/e35/15803577_1752376795089473_5854423900603023360_n.jpg?ig_cache_key=mtqyoty3ndi4ntgzmju3ode0mg%3d%3d.2
https://scontent.cdninstagram.com/t51.2885-15/s150x150/e35/15877093_174864146329088_4964837754425835520_n.jpg?ig_cache_key=mtqynzq2ntizodc0nda4ndk1nw%3d%3d.2
https://scontent.cdninstagram.com/t51.2885-15/s150x150/e35/15875627_250888482011240_4950263525936201728_n.jpg?ig_cache_key=mtqymzizmzi4njg2ndiymjiznq%3d%3d.2
https://scontent.cdninstagram.com/t51.2885-15/s150x150/e35/15877383_1877805722492239_6533741070876934144_n.jpg?ig_cache_key=mtqymty3ndczmjy2mzu1njgwoq%3d%3d.2
https://scontent.cdninstagram.com/t51.2885-15/s150x150/e35/15534744_1068666413243648_3763312449982300160_n.jpg?ig_cache_key=mtqxmda4ntq5mjayndq3mji2oa%3d%3d.2
https://scontent.cdninstagram.com/t51.2885-15/s150x150/e35/14723656_125947191231983_7946927659362025472_n.jpg?ig_cache_key=mtqwnzg5nza2mti2ntuxmzeyoq%3d%3d.2
//go.goldbachpoland.bbelements.com/please/showit/7542/1/1/29/?typkodu=img
http://static.mojewypieki.com/img/icons/arrow-up.png

Ranking:


Alexa Traffic
Daily Global Rank Trend
Daily Reach (Percent)









Majestic SEO











Text on page:

ładowanie strony menu kategorie konto o blogu • moje książki • wersja light • regulamin • kontakt • współpraca najsłodszy blog w sieci norweskie bułeczki budyniowo - kokosowe chleb polski na zakwasie owocowa pianka na biszkoptach kokosanki brownie z burakami sernik mocno cytrynowy kokosowo - malinowy pudding z chia kremowa kaszka manna francuska tarta z jabłkami czekoladowa pavlova poniedziałek, 23 stycznia 2017 ciasto z bananami i cynamonem dodaj do ulubionych komentarze (17) pyszne, delikatne ciasto ucierane z dużą ilością bananów i cynamonu. kiedy nie macie pomysłu co zrobić z przedojrzałymi bananami ;-). szybkie do wykonania, w dodatku smakuje tak, jakby w środku zimy przenieść się na chwilę do słonecznej hiszpanii... :-). składniki na ciasto: 125 g masła 120 g drobnego cukru do wypieków 8 g cukru wanilinowego 2 duże jajka 180 g mąki pszennej 60 g skrobi ziemniaczanej 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 90 g kwaśnej śmietany 12% lub 18% 4 - 5 bananów posypka: 3 łyżki cukru demerara wymieszanego z 1 łyżką cynamonu wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. mąkę pszenną, skrobię ziemniaczaną, proszek do pieczenia - wymieszać, przesiać, odłożyć. w misie miksera umieścić masło z drobnym cukrem i cukrem wanilinowym. ucierać/miksować do otrzymania bardzo jasnej i puszystej masy, przez kilka minut. dodawać jajka, jedno po drugim, ucierając do połączenia po każdym dodaniu. dodawać przesiane mąki na zmianę z kwaśną śmietaną, w dwóch turach i krótko wymieszać przy pomocy szpatułki lub rózgi kuchennej, tylko do połączenia się składników. formę o wymiarach 23 x 30 cm wysmarować masłem i wyłożyć papierem do pieczenia. przełożyć ciasto, wyrównać. banany obrać, przeciąć wzdłuż na pół. na cieście poukładać banany, rozcięciami ku górze. posypać cynamonową posypką cukrową. piec w temperaturze 170ºc przez około 40 - 45 minut. wyjąć z piekarnika, przestudzić, można dodatkowo oprószyć cukrem pudrem, kroić i podawać. smacznego :-). wydrukuj: przepis • przepis bez zdjęć oceń: ten przepis nie został jeszcze oceniony. poleć na e-mail tagi: kwaśna śmietana, cynamon, banany kategoria: ucierane, ciasta z owocami komentarze (17) czwartek, 19 stycznia 2017 pampuchy pyzy na parze, kluski na parze, parowańce, buchty dodaj do ulubionych komentarze (75) wiele nazw, jeden deser ;-). pampuchy to nic innego jak delikatne pyzy ugotowane na parze i podawane ze słodkimi sosami i owocami, choć również jako dodatek do mięs i sosów wytrawnych. różne źródła podają, że można je też nadziać owocami, polać masłem i oprószyć cynamonowym cukrem (mnniaaam!). z domu rodzinnego ich nie znałam, ale to nic trudnego do wykonania, to po prostu przepis na... pączki gotowane na parze ;-). są pyszne, lekkie, najlepsze na ciepło, ale odgrzane w mikrofali nie tracą nic ze swojego uroku i smaku. podajcie do nich mój sos z kwaśnej śmietany lub po prostu posłodzoną kremówkę z wanilią, wykorzystajcie też owoce w syropie ze spiżarni. polecam! do parowania klusek można użyć zwykłego szerokiego garnka i gazy na nim zawiązanej lub metalowego sitka włożonego do garnka z parującą wodą na którym układamy kluski i przykrywamy szczelnie pokrywką pozostawiając im miejsce na wyrośnięcie. można użyć urządzenia do gotowania na parze i jest to naprawdę duża pomoc. składniki na około 12 - 14 sztuk: 500 g mąki pszennej (+ 20 g do podsypywania) 250 ml mleka 2 duże jajka, lekko roztrzepane 2 żółtka 50 g masła, roztopionego 30 g cukru szczypta soli 30 g świeżych drożdży lub 14 g drożdży suchych ponadto: sos śmietankowo - waniliowy (przepis poniżej) owoce w syropie np. jagody mąkę pszenną przesiać, wymieszać z suchymi drożdżami (ze świeżymi najpierw zrobić rozczyn). dodać pozostałe składniki na ciasto i wyrobić, pod koniec dodając roztopiony tłuszcz. wyrabiać kilka minut, aż ciasto będzie gładkie i miękkie (starając się nie dosypywać mąki, mimo iż ciasto będzie się lekko kleiło; polecam wyrabiać mikserem z hakiem do ciasta drożdżowego lub w maszynie do pieczenia chleba). wyrobione ciasto uformować w kulę, włożyć do oprószonej mąką miski, przykryć i odstawić w ciepłe miejsce do podwojenia objętości (około 1,5 godziny). po tym czasie ciasto wyjąć na oprószony mąką blat, krótko wyrobić. formować ręcznie - odrywać kawałki ciasta, odważyć około 65 g na każdą kluskę, następnie odłożyć je na ręczniczek lub stolnicę oprószoną mąką pszenną. pyzy przykryć i pozostawić w cieple do podwojenia objętości (około 20 - 25 minut w zależności od temperatury otoczenia; kluski powinny być dobrze napuszone, ale nie przerośnięte). uwaga: ze względu na to, że parzenie klusek w garnku trwa do 10 minut i jednocześnie można parzyć około 3 sztuk, część z nich można odłożyć do lodówki na okres wyrastania (by opóźnić ten proces i by w tym czasie nie przerosły). do szerokiego garnka nalać wodę do 1/4 jego wysokości. na górę założyć większą gazę i obwiązać sznurkiem lub gumką a wodę zagotować. zmniejszyć moc palnika na tyle, by woda lekko parowała, następnie wyrośniete kluski układać na luźno założonej gazie w sporych odstępach od siebie (bardzo rosną!) i przykryć szczelnie pokrywką. parować około 10 minut - ten czas będzie zależał od wielkości klusek. kluski są bardzo delikatne: podnoszenie pokrywki podczas parowania, zbyt szybkie lub zbyt późne skończenie parowania może skutkować lekkim opadnięciem lub pomarszczeniem się klusek. można podawać jeszcze ciepłe polane sosem śmietankowo - waniliowym i z owocami w syropie. sos śmietankowo - waniliowy: 300 ml gęstej kwaśnej śmietany (18%) 2 łyżki cukru pudru (lub miodu, syropu z agawy) lub ilość wedle uznania 1 łyżeczka pasty z wanilii lub 8 g cukru wanilinowego wszystkie składniki umieścić w miseczce i dokładnie wymieszać rózgą kuchenną do połączenia. smacznego :-). wydrukuj: przepis • przepis bez zdjęć oceń: średnia ocena: 10 (liczba głosów: 2) poleć na e-mail tagi: wykorzystanie żółtek, kwaśna śmietana, drożdże, jagody/borówki amerykańskie kategoria: drożdżowe, tłusty czwartek, dla dzieci komentarze (75) wtorek, 17 stycznia 2017 pączki z masłem orzechowym dodaj do ulubionych komentarze (32) najmodniejsze pączki w sezonie ;-). pyszne pączki z kremowym nadzieniem z masła orzechowego! po usmażeniu obtoczone w cukrze, udekorowane paskami czekolady i posypane solonymi orzeszkami. pyyycha :-). składniki na około 12 - 14 sztuk: 450 g mąki pszennej (+ 20 g do podsypywania) 180 ml mleka 2 jajka, lekko roztrzepane 1 żółtko 60 g masła, roztopionego 60 g cukru 20 g świeżych drożdży lub 10 g drożdży suchych 1 łyżka amaretto lub wódki lub ekstraktu z wanilii ponadto: drobny cukier, do obtoczenia krem z masła orzechowego (przepis poniżej) tłuszcz do smażenia np. olej rzepakowy, kokosowy, smalec solone orzeszki, posiekane, do posypania mąkę pszenną przesiać, wymieszać z suchymi drożdżami (ze świeżymi najpierw zrobić rozczyn). dodać pozostałe składniki na ciasto i wyrobić, pod koniec dodając roztopiony tłuszcz. wyrabiać kilka minut, aż ciasto będzie gładkie i miękkie (starając się nie dosypywać mąki, mimo iż ciasto będzie się lekko kleiło; polecam wyrabiać mikserem z hakiem do ciasta drożdżowego lub w maszynie do pieczenia chleba). wyrobione ciasto uformować w kulę, włożyć do oprószonej mąką miski, przykryć i odstawić w ciepłe miejsce do podwojenia objętości (około 1,5 godziny). po tym czasie ciasto wyjąć na oprószony mąką blat, krótko wyrobić. formować ręcznie - odrywać kawałki ciasta, odważyć około 50 g na każdy mniejszy pączek lub 70 g na spore pączki, formować kulki, następnie odłożyć je na ręczniczek lub stolnicę oprószoną mąką pszenną. pączki przykryć i pozostawić w cieple do podwojenia objętości (około 25 - 40 minut w zależności od temperatury otoczenia; pączki powinny być dobrze napuszone, ale nie przerośnięte). po wyrośnieciu smażyć pączki w oleju rozgrzanym do temperatury 175ºc, po mniej więcej 3 minuty z każdej strony. temperatura oleju nie powinna być zbyt wysoka, ponieważ pączki szybko zbrązowieją od zewnątrz, a w środku będą surowe. po usmażeniu odkładać na bibułkę do odsączenia. jeszcze ciepłe obtaczać w drobnym cukrze, odkładać na talerzyk. wystudzić. krem z masła orzechowego przełożyć do rękawa cukierniczego zakończonego tylką do nadziewania i nadziewać nią pączki. udekorować paskami czekoladowymi i posypać drobno posiekanymi solonymi orzeszkami. podawać. krem z masła orzechowego (na 12 pączków): 125 g gładkiego masła orzechowego 125 g serka mascarpone, schłodzonego 100 ml śmietany kremówki 36%, schłodzonej 80 g cukru pudru 1,5 łyżki amaretto w misie miksera umieścić masło orzechowe i serek mascarpone. zmiksować (końcówka do ubijania białek przez cały czas przygotowania kremu), do połączenia i powstania gładkiego kremu. dodać cukier puder, amaretto i zmiksować do połączenia. dodać śmietanę kremówkę i ubić do powstania jednolitego kremu. wykorzystać natychmiast. paski czekoladowe: 30 g czekolady deserowej 30 ml śmietany kremówki 36% składniki umieścić w kąpieli wodnej i roztopić, wymieszać. przełożyć do jednorazowego rękawa cukierniczego i odciąć końcówkę. jasna 'obrączka' na pączkach - tworzy się, gdy pączek jest pięknie wyrośnięty, napuszony i lekki jak chmurka. wtedy unosi się na powierzchni oleju bez problemów. nie ma na tą 'obrączkę' wpływu przykrywanie garnka pokrywką podczas smażenia lub nalewanie oleju tylko do połowy ich wysokości. to mity. oleju musi być na tyle dużo, by pączek swobodnie w nim pływał i nie dotykał dna. metoda dla maszynistów: wszystkie składniki umieścić w maszynie do pieczenia według kolejności: płynne, sypkie, na końcu drożdże. nastawić program do wyrabiania i wyrastania ciasta 'dough'. po tym czasie ciasto wyjąć, lekko zagnieść, i dalej postępować wg przepisu. smażysz pączki po raz pierwszy? przeczytaj koniecznie notkę, jak przygotować perfekcyjne pączki. smacznego :-). wydrukuj: przepis • przepis bez zdjęć oceń: średnia ocena: 10 (liczba głosów: 1) poleć na e-mail tagi: śmietana kremówka, wykorzystanie żółtek, czekolada, drożdże, mascarpone, masło orzechowe, likier migdałowy /amaretto/ kategoria: drożdżowe, tłusty czwartek komentarze (32) poniedziałek, 16 stycznia 2017 bunuelos meksykańskie smażone ciasteczka dodaj do ulubionych komentarze (30) meksykańskie buñuelos to słodki przysmak kształtem przypominający dysk, smażony już w okresie świątecznym oraz w karnawale. smakiem buñuelos najbliżej do naszego chrustu, są fantastycznie chrupiące i przepięknie się listkują, obtaczamy je w cynamonowym cukrze i podajemy z gorącą czekoladą, choć częsty jest dodatek anyżu do cukrowego syropu specjalnie do nich przyrządzanego. buñuelos często zastępują po prostu placki tortilli smażone w głębokim tłuszczu. i podobnie jak u nas, konieczne jest zjedzenie chociaż jednego, by w nowym roku się szczęściło :-). składniki na 36 sztuk: 3 szklanki mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka soli 110 g smalcu, zimnego i pokrojonego w kostkę 1 szklanka i 1 łyżka wody 2 łyżeczki ekstraktu z wanilii (lub likieru pomarańczowego/wódki) do misy malaksera wsypać mąkę pszenną, proszek do pieczenia i sól. zmiksować do połączenia. dodać pokrojony i zimny smalec; zmiksować do momentu, aż ciasto zacznie przypominać mokry piasek. przy włączonym silniku powoli wlewać wodę i ekstrakt z wanilii, miksując do momentu kiedy ciasto utworzy kulę. ciasto wyjąć z malaksera i pozagniatać ręcznie około 1 minuty, do otrzymania gładkiego ciasta. odłożyć na bok na 30 minut, przykryć by nie wyschło. po tym czasie ciasto odpocznie i zmięknie. w niedużej patelni rozgrzać olej, nalewając go do wysokości około 3 cm (temperatura jak przy pączkach - 175ºc lub lekko wyższa) z tak przygotowanego ciasta odrywać nieduże kawałki i formować z nich kulki o wielkości piłeczek do ping-ponga. każdą kulkę rozwałkować na bardzo cienki placek (u mnie średnica około 13 cm) i kłaść na rozgrzany tłuszcz smażąc z obu stron na złoty kolor. jeśli będą powstawały orgomne bąble - przebijać je widelcem. odsączyć na papierowym ręczniczku (przy wyciąganiu placków z oleju należy zwrócić uwagę, by olej nie pozostał we wnętrzu przebitych bąbli - dobrze je odsączyć z każdej strony). obtoczyć w cynamonowym cukrze pudrze. dodatkowo: olej do smażenia cukier puder wymieszany z cynamonem do oprószenia smacznego :-). źródło przepisu - bonappetit.com. wydrukuj: przepis • przepis bez zdjęć oceń: ten przepis nie został jeszcze oceniony. poleć na e-mail tagi: przepisy bez jajek, likier pomarańczowy kategoria: tłusty czwartek, z różnych stron świata komentarze (30) piątek, 13 stycznia 2017 ciasto drożdżowe z serem i żurawiną dodaj do ulubionych komentarze (132) puszyste i wyrośnięte ciasto drożdżowe z twarogiem i suszoną żurawiną uformowane na kształt warkocza. pachnie wspaniele, smakuje wybornie i rozpływa się w ustach. jeśli wolicie, zamiast lukru można przygotować kruszonkę. przepis dla osób, które uwielbiają klasyczne drożdżówki z serem ;-). składniki na ciasto: 540 g mąki pszennej 80 g drobnego cukru do wypieków 3/4 łyżeczki soli 10 g suchych drożdży lub 20 g drożdży świeżych 75 g masła, roztopionego 250 ml mleka 2 duże jajka mąkę pszenną wymieszać z suchymi drożdżami (ze świeżymi najpierw zrobić rozczyn). dodać resztę składników i wyrobić, pod koniec dodając roztopiony tłuszcz. wyrobić ciasto, odpowiednio długo, by było miękkie i elastyczne. uformować z niego kulę, włożyć do oprószonej mąką miski, odstawić w ciepłe miejsce, przykryte ręczniczkiem kuchennym, do podwojenia objętości (zajmie to około 1,5 godziny). w międzyczasie przygotować: nasączona żurawina: 80 g suszonej żurawiny 40 ml soku z pomarańczy lub jabłek suszone żurawiny mieścić w małym garnuszku i zalać sokiem. podgrzać do wrzenia, zdjąć z palnika i odłożyć na bok na 1 godzinę lub do momentu kiedy cały sok wsiąknie w żurawinę (jeśli cały sok z jakiegoś powodu nie wsiąknie w żurawinę - odlać go a żurawinę osuszyć). nadzienie twarogowe: 500 g twarogu półtłustego lub tłustego /może być zmielony/ 125 g serka mascarpone (pół opakowania) 1 duże jajko lub 2 mniejsze 90 g cukru 16 g cukru wanilinowego (lub ziarenka z 1 laski wanilii) przygotować nadzienie: wszystkie składniki włożyć do miski, rozetrzeć i zmiksować. dodać napęczniałą żurawinę i wymieszać. jeśli konsystencja sera będzie zbyt płynna można dodać 1 - 2 łyżeczki skrobi ziemniaczanej. wykonanie: wyrośnięte ciasto podzielić na 2 części, nadzienie również podzielić na pół. każdy kawałek ciasta rozwałkować na prostokąt około 30 x 22 cm (lub o długości naszej formy; u mnie 2 formy 30 x 11 cm ). rozsmarować na nim porcję nadzienia twarogowo z żurawiną i zwinąć na kształt rolady, lekko ją spłaszczyć. ostrym nożem przeciąć roladę wzdłuż, zostawiając jeden z końców nieprzecięty (wykonanie można podpatrzyć w wieńcu drożdżowym). spleść ciasto ze sobą, zlepić końcówki. umieścić w keksówce wysmarowanej masłem i oprószonej mąką pszenną i pozostawić w cieple do wyrośnięcia na około 40 minut lub do podwojenia objętości /identycznie postąpić z drugą częścią ciasta/. piekarnik rozgrzać do 175ºc. wyrośnięte strucle posmarować jajkiem roztrzepanym z mlekiem i piec około 30 - 35 minut. jeszcze ciepłe polać lukrem. ponadto: 1 jajko roztrzepane z 1 łyżką mleka do posmarowania składniki na lukier: 1 szklanka cukru pudru 3 - 4 łyżki gorącej wody cukier puder wsypać do miseczki. rozetrzeć z gorącą wodą przy pomocy wypukłej strony łyżki. gdy lukier będzie zbyt gęsty – dodać odrobinę wody. gdy będzie zbyt rzadki, dosypać cukru pudru. metoda dla maszynistów: wszystkie składniki umieścić w maszynie według kolejności: płynne, sypkie, na końcu suche drożdże. nastawić program do wyrabiania i wyrastania ciasta 'dough'. po skończeniu programu (1,5 h), ciasto wyjąć, krótko wyrobić. dalej postępować według powyższego przepisu. smacznego :-). wydrukuj: przepis • przepis bez zdjęć oceń: średnia ocena: 9.9 (liczba głosów: 7) poleć na e-mail tagi: twaróg, drożdże, mascarpone, suszone żurawiny kategoria: drożdżowe komentarze (132) 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 ... 404 następne » zdjęcia użytkowników więcej zdjęć przepisy użytkowników domowy pasztet drobiowy autor: ewik8 placuszki z białego sera z kaszą manną autor: ewik8 torcik makowo-kokosowy z musem autor: esterra tarta czekoladowa z nadzieniem kokosowym i truskawkami autor: agnesa tort na szybko autor: berbl więcej przepisów mój instagram mój facebook © moje wypieki 2006-2017 strona główna • o blogu • moje książki • wersja light • regulamin • kontakt • współpraca • księga gości • wypisz się z newslettera wszystkie zdjęcia i teksty są własnością autorki blogu. kopiowanie, przetwarzanie i rozpowszechnianie bez wiedzy i zgody autorki blogu jest zabronione. projekt i wykonanie: digital guru | hosting zapewnia agencja interaktywna epoka do góry strona wykorzystuje pliki "cookies" (ciasteczka). korzystając ze strony wyrażasz zgodę na ich użycie. rozumiem przeczytaj o ciasteczkach


Here you find all texts from your page as Google (googlebot) and others search engines seen it.

Words density analysis:

Numbers of all words: 2534

One word

Two words phrases

Three words phrases

nie - 3.71% (94)
lub - 1.38% (35)
że - 1.22% (31)
pod - 1.03% (26)
- 1.03% (26)
- 1.03% (26)
ciasto - 1.03% (26)
przy - 0.95% (24)
przepis - 0.87% (22)
krem - 0.71% (18)
- 0.71% (18)
około - 0.71% (18)
ale - 0.63% (16)
nic - 0.63% (16)
składniki - 0.55% (14)
się - 0.55% (14)
cukru - 0.51% (13)
minut - 0.51% (13)
pączki - 0.47% (12)
olej - 0.47% (12)
ciasta - 0.43% (11)
komentarze - 0.39% (10)
można - 0.39% (10)
piec - 0.39% (10)
czas - 0.39% (10)
dodać - 0.36% (9)
masła - 0.36% (9)
stron - 0.36% (9)
będzie - 0.32% (8)
wymieszać - 0.32% (8)
mieścić - 0.32% (8)
dodaj - 0.32% (8)
:-). - 0.32% (8)
lekko - 0.32% (8)
jak - 0.32% (8)
pszenną - 0.32% (8)
mąką - 0.32% (8)
sok - 0.32% (8)
bez - 0.32% (8)
- 0.32% (8)
pieczenia - 0.32% (8)
mąki - 0.32% (8)
ich - 0.28% (7)
formować - 0.28% (7)
drożdżowe - 0.28% (7)
orzechowe - 0.28% (7)
wyrobić - 0.28% (7)
umieścić - 0.28% (7)
połączenia - 0.24% (6)
parze - 0.24% (6)
wyjąć - 0.24% (6)
wszystkie - 0.24% (6)
mnie - 0.24% (6)
zdjęć - 0.24% (6)
być - 0.24% (6)
oleju - 0.24% (6)
1,5 - 0.24% (6)
podwojenia - 0.24% (6)
tłuszcz - 0.24% (6)
zbyt - 0.24% (6)
cukier - 0.24% (6)
2017 - 0.24% (6)
odłożyć - 0.24% (6)
czasie - 0.24% (6)
sos - 0.24% (6)
objętości - 0.24% (6)
duże - 0.24% (6)
ciepłe - 0.24% (6)
- 0.24% (6)
drożdży - 0.24% (6)
sera - 0.24% (6)
przykryć - 0.24% (6)
tagi: - 0.2% (5)
smacznego - 0.2% (5)
nowym - 0.2% (5)
orzechowego - 0.2% (5)
dla - 0.2% (5)
wanilii - 0.2% (5)
zmiksować - 0.2% (5)
jest - 0.2% (5)
moc - 0.2% (5)
wydrukuj: - 0.2% (5)
e-mail - 0.2% (5)
koniec - 0.2% (5)
kluski - 0.2% (5)
gładkie - 0.2% (5)
oceń: - 0.2% (5)
ten - 0.2% (5)
został - 0.2% (5)
jeszcze - 0.2% (5)
kategoria: - 0.2% (5)
poleć - 0.2% (5)
tym - 0.2% (5)
strony - 0.2% (5)
ulubionych - 0.2% (5)
łyżki - 0.2% (5)
autor: - 0.2% (5)
;-). - 0.2% (5)
blog - 0.2% (5)
mąkę - 0.2% (5)
mascarpone - 0.2% (5)
pszennej - 0.2% (5)
stycznia - 0.2% (5)
jajka - 0.2% (5)
nadzienie - 0.2% (5)
śmietany - 0.2% (5)
miski, - 0.16% (4)
maszynie - 0.16% (4)
(około - 0.16% (4)
nich - 0.16% (4)
tak - 0.16% (4)
mleka - 0.16% (4)
końców - 0.16% (4)
blogu - 0.16% (4)
garnka - 0.16% (4)
żurawinę - 0.16% (4)
miejsce - 0.16% (4)
włożyć - 0.16% (4)
łyżeczki - 0.16% (4)
cukrze - 0.16% (4)
zrobić - 0.16% (4)
oprószonej - 0.16% (4)
klusek - 0.16% (4)
pudru - 0.16% (4)
bardzo - 0.16% (4)
mniej - 0.16% (4)
jeśli - 0.16% (4)
przygotować - 0.16% (4)
masłem - 0.16% (4)
krótko - 0.16% (4)
jedno - 0.16% (4)
125 - 0.16% (4)
amaretto - 0.16% (4)
serem - 0.16% (4)
(lub - 0.16% (4)
czwartek - 0.16% (4)
owocami - 0.16% (4)
cukrem - 0.16% (4)
wyrabiać - 0.16% (4)
odstawić - 0.12% (3)
rozczyn). - 0.12% (3)
polecam - 0.12% (3)
raz - 0.12% (3)
delikatne - 0.12% (3)
miękkie - 0.12% (3)
kulę, - 0.12% (3)
banany - 0.12% (3)
dodając - 0.12% (3)
kiedy - 0.12% (3)
program - 0.12% (3)
tłuszcz. - 0.12% (3)
uformować - 0.12% (3)
roztopiony - 0.12% (3)
wyrobić, - 0.12% (3)
według - 0.12% (3)
godziny). - 0.12% (3)
drożdże, - 0.12% (3)
połączenia. - 0.12% (3)
średnia - 0.12% (3)
ocena: - 0.12% (3)
(liczba - 0.12% (3)
głosów: - 0.12% (3)
mascarpone, - 0.12% (3)
tłusty - 0.12% (3)
podawać - 0.12% (3)
gładkiego - 0.12% (3)
pyszne - 0.12% (3)
więcej - 0.12% (3)
drobny - 0.12% (3)
smażenia - 0.12% (3)
moje - 0.12% (3)
każdy - 0.12% (3)
łyżeczka - 0.12% (3)
chleb - 0.12% (3)
wyrobić. - 0.12% (3)
cieple - 0.12% (3)
ręcznie - 0.12% (3)
odrywać - 0.12% (3)
kawałki - 0.12% (3)
następnie - 0.12% (3)
świeżymi - 0.12% (3)
pozostawić - 0.12% (3)
temperatury - 0.12% (3)
cały - 0.12% (3)
lekki - 0.12% (3)
dobrze - 0.12% (3)
gdy - 0.12% (3)
to, - 0.12% (3)
wyrastania - 0.12% (3)
wodę - 0.12% (3)
... - 0.12% (3)
najpierw - 0.12% (3)
przepisu - 0.12% (3)
(ze - 0.12% (3)
bok - 0.12% (3)
parowania - 0.12% (3)
syropie - 0.12% (3)
skrobi - 0.12% (3)
mój - 0.12% (3)
gotowane - 0.12% (3)
prostu - 0.12% (3)
kwaśnej - 0.12% (3)
cynamonowym - 0.12% (3)
drożdżami - 0.12% (3)
ekstrakt - 0.12% (3)
suszone - 0.12% (3)
żurawiny - 0.12% (3)
momentu - 0.12% (3)
powinny - 0.12% (3)
wysokości - 0.12% (3)
nim - 0.12% (3)
przez - 0.12% (3)
puder - 0.12% (3)
pozostał - 0.12% (3)
przełożyć - 0.12% (3)
jajka, - 0.12% (3)
minut. - 0.12% (3)
kilka - 0.12% (3)
żurawiną - 0.12% (3)
175ºc - 0.12% (3)
masło - 0.12% (3)
wyrośnięte - 0.12% (3)
przesiać, - 0.12% (3)
kształt - 0.12% (3)
czwartek, - 0.12% (3)
pyzy - 0.12% (3)
pączek - 0.12% (3)
wody - 0.12% (3)
minut, - 0.12% (3)
ciasteczka - 0.12% (3)
świeżych - 0.12% (3)
wanilinowego - 0.12% (3)
suchych - 0.12% (3)
masła, - 0.12% (3)
roztrzepane - 0.12% (3)
ponadto: - 0.12% (3)
śmietankowo - 0.12% (3)
waniliowy - 0.12% (3)
likier - 0.12% (3)
soli - 0.12% (3)
śmietana - 0.12% (3)
roztopionego - 0.12% (3)
buñuelos - 0.12% (3)
pokrywką - 0.12% (3)
sztuk: - 0.12% (3)
suchymi - 0.12% (3)
rozgrzany - 0.08% (2)
tłustego - 0.08% (2)
rozwałkować - 0.08% (2)
puszyste - 0.08% (2)
kulki - 0.08% (2)
(132) - 0.08% (2)
nieduże - 0.08% (2)
użytkowników - 0.08% (2)
jajko - 0.08% (2)
składników - 0.08% (2)
rozetrzeć - 0.08% (2)
wykonanie: - 0.08% (2)
kremówki - 0.08% (2)
odsączyć - 0.08% (2)
minuty - 0.08% (2)
przeczytaj - 0.08% (2)
serka - 0.08% (2)
gości - 0.08% (2)
ewik8 - 0.08% (2)
strona - 0.08% (2)
tort - 0.08% (2)
cukierniczego - 0.08% (2)
rękawa - 0.08% (2)
odkładać - 0.08% (2)
będą - 0.08% (2)
szybko - 0.08% (2)
temperatura - 0.08% (2)
każdej - 0.08% (2)
przepisy - 0.08% (2)
pączki. - 0.08% (2)
słodki - 0.08% (2)
powstania - 0.08% (2)
wsiąknie - 0.08% (2)
piekarnik - 0.08% (2)
wyrabiania - 0.08% (2)
kolejności: - 0.08% (2)
płynne, - 0.08% (2)
sypkie, - 0.08% (2)
meksykańskie - 0.08% (2)
smażone - 0.08% (2)
nastawić - 0.08% (2)
maszynistów: - 0.08% (2)
końcu - 0.08% (2)
drożdże. - 0.08% (2)
zostawiając - 0.08% (2)
gorącą - 0.08% (2)
(30) - 0.08% (2)
formy - 0.08% (2)
podzielić - 0.08% (2)
roku - 0.08% (2)
metoda - 0.08% (2)
kremu. - 0.08% (2)
postępować - 0.08% (2)
oraz - 0.08% (2)
rozgrzać - 0.08% (2)
36% - 0.08% (2)
lukier - 0.08% (2)
wymieszać. - 0.08% (2)
pączkach - 0.08% (2)
przepisu. - 0.08% (2)
tworzy - 0.08% (2)
tyle - 0.08% (2)
dalej - 0.08% (2)
pięknie - 0.08% (2)
wyjąć, - 0.08% (2)
wsypać - 0.08% (2)
- 0.08% (2)
malaksera - 0.08% (2)
'dough'. - 0.08% (2)
szklanka - 0.08% (2)
zdjęcia - 0.08% (2)
chleba). - 0.08% (2)
mniejszy - 0.08% (2)
oprószyć - 0.08% (2)
miksera - 0.08% (2)
drobnym - 0.08% (2)
otrzymania - 0.08% (2)
dodawać - 0.08% (2)
pomocy - 0.08% (2)
tylko - 0.08% (2)
ciasto, - 0.08% (2)
przeciąć - 0.08% (2)
wzdłuż - 0.08% (2)
pół. - 0.08% (2)
posypać - 0.08% (2)
dodatkowo - 0.08% (2)
podawać. - 0.08% (2)
proszek - 0.08% (2)
oceniony. - 0.08% (2)
kwaśna - 0.08% (2)
śmietana, - 0.08% (2)
pampuchy - 0.08% (2)
parze, - 0.08% (2)
(75) - 0.08% (2)
jeden - 0.08% (2)
deser - 0.08% (2)
innego - 0.08% (2)
owocami, - 0.08% (2)
choć - 0.08% (2)
również - 0.08% (2)
dodatek - 0.08% (2)
misie - 0.08% (2)
pszenną, - 0.08% (2)
polać - 0.08% (2)
ucierane - 0.08% (2)
książki - 0.08% (2)
wersja - 0.08% (2)
light - 0.08% (2)
regulamin - 0.08% (2)
kontakt - 0.08% (2)
współpraca - 0.08% (2)
tarta - 0.08% (2)
czekoladowa - 0.08% (2)
poniedziałek, - 0.08% (2)
bananami - 0.08% (2)
cynamonem - 0.08% (2)
(17) - 0.08% (2)
pyszne, - 0.08% (2)
bananów - 0.08% (2)
temperaturze - 0.08% (2)
szybkie - 0.08% (2)
wykonania, - 0.08% (2)
smakuje - 0.08% (2)
środku - 0.08% (2)
ciasto: - 0.08% (2)
drobnego - 0.08% (2)
wypieków - 0.08% (2)
180 - 0.08% (2)
ziemniaczanej - 0.08% (2)
proszku - 0.08% (2)
18% - 0.08% (2)
łyżką - 0.08% (2)
cynamonu - 0.08% (2)
też - 0.08% (2)
kremówkę - 0.08% (2)
smalec - 0.08% (2)
syropu - 0.08% (2)
otoczenia; - 0.08% (2)
napuszone, - 0.08% (2)
przerośnięte). - 0.08% (2)
okres - 0.08% (2)
jego - 0.08% (2)
wysokości. - 0.08% (2)
palnika - 0.08% (2)
układać - 0.08% (2)
wielkości - 0.08% (2)
klusek. - 0.08% (2)
podczas - 0.08% (2)
może - 0.08% (2)
wykorzystanie - 0.08% (2)
pszenną. - 0.08% (2)
żółtek, - 0.08% (2)
drożdżowe, - 0.08% (2)
(32) - 0.08% (2)
nadzieniem - 0.08% (2)
usmażeniu - 0.08% (2)
cukrze, - 0.08% (2)
paskami - 0.08% (2)
czekolady - 0.08% (2)
solonymi - 0.08% (2)
orzeszkami. - 0.08% (2)
łyżka - 0.08% (2)
wódki - 0.08% (2)
ekstraktu - 0.08% (2)
zależności - 0.08% (2)
oprószoną - 0.08% (2)
owoce - 0.08% (2)
(starając - 0.08% (2)
użyć - 0.08% (2)
szerokiego - 0.08% (2)
wodą - 0.08% (2)
szczelnie - 0.08% (2)
gotowania - 0.08% (2)
500 - 0.08% (2)
podsypywania) - 0.08% (2)
250 - 0.08% (2)
(przepis - 0.08% (2)
poniżej) - 0.08% (2)
np. - 0.08% (2)
jagody - 0.08% (2)
pozostałe - 0.08% (2)
dosypywać - 0.08% (2)
stolnicę - 0.08% (2)
mąki, - 0.08% (2)
mimo - 0.08% (2)
kleiło; - 0.08% (2)
mikserem - 0.08% (2)
hakiem - 0.08% (2)
drożdżowego - 0.08% (2)
wyrobione - 0.08% (2)
oprószony - 0.08% (2)
blat, - 0.08% (2)
ciasta, - 0.08% (2)
odważyć - 0.08% (2)
każdą - 0.08% (2)
ręczniczek - 0.08% (2)
autorki - 0.08% (2)
do pieczenia - 0.32% (8)
składniki na - 0.32% (8)
g cukru - 0.28% (7)
do połączenia - 0.24% (6)
do podwojenia - 0.24% (6)
podwojenia objętości - 0.24% (6)
wydrukuj: przepis - 0.2% (5)
bez zdjęć - 0.2% (5)
masła orzechowego - 0.2% (5)
ciasto wyjąć - 0.2% (5)
na e-mail - 0.2% (5)
tym czasie - 0.2% (5)
wszystkie składniki - 0.2% (5)
mąki pszennej - 0.2% (5)
na parze - 0.2% (5)
smacznego :-). - 0.2% (5)
umieścić w - 0.2% (5)
do ulubionych - 0.2% (5)
dodaj do - 0.2% (5)
stycznia 2017 - 0.2% (5)
ulubionych komentarze - 0.2% (5)
mąkę pszenną - 0.2% (5)
• przepis - 0.2% (5)
w maszynie - 0.16% (4)
po tym - 0.16% (4)
włożyć do - 0.16% (4)
oprószonej mąką - 0.16% (4)
czasie ciasto - 0.16% (4)
ciasto będzie - 0.16% (4)
g mąki - 0.16% (4)
przykryć i - 0.16% (4)
z masła - 0.16% (4)
z wanilii - 0.16% (4)
składniki umieścić - 0.16% (4)
około 3 - 0.16% (4)
objętości (około - 0.16% (4)
cukru pudru - 0.16% (4)
śmietankowo - - 0.12% (3)
do momentu - 0.12% (3)
g drożdży - 0.12% (3)
z suchymi - 0.12% (3)
drożdżami (ze - 0.12% (3)
świeżymi najpierw - 0.12% (3)
zrobić rozczyn). - 0.12% (3)
wyrobić, pod - 0.12% (3)
g masła, - 0.12% (3)
i pozostawić - 0.12% (3)
roztopiony tłuszcz. - 0.12% (3)
w cieple - 0.12% (3)
do połączenia. - 0.12% (3)
(liczba głosów: - 0.12% (3)
oceń: średnia - 0.12% (3)
cukru wanilinowego - 0.12% (3)
1 łyżeczka - 0.12% (3)
kwaśnej śmietany - 0.12% (3)
w ciepłe - 0.12% (3)
maszynie do - 0.12% (3)
jeszcze ciepłe - 0.12% (3)
krem z - 0.12% (3)
krótko wyrobić. - 0.12% (3)
zmiksować do - 0.12% (3)
cieple do - 0.12% (3)
pozostawić w - 0.12% (3)
w syropie - 0.12% (3)
koniec dodając - 0.12% (3)
około 1,5 - 0.12% (3)
do oprószonej - 0.12% (3)
duże jajka - 0.12% (3)
kategoria: drożdżowe - 0.12% (3)
będzie zbyt - 0.12% (3)
:-). składniki - 0.12% (3)
powinny być - 0.12% (3)
ciasto z - 0.12% (3)
odstawić w - 0.12% (3)
po prostu - 0.12% (3)
mąką miski, - 0.12% (3)
kulę, włożyć - 0.12% (3)
masła, roztopionego - 0.12% (3)
drożdży lub - 0.12% (3)
cukier puder - 0.12% (3)
ml mleka - 0.12% (3)
mleka 2 - 0.12% (3)
2 duże - 0.12% (3)
masłem i - 0.12% (3)
przełożyć do - 0.08% (2)
od temperatury - 0.08% (2)
1 szklanka - 0.08% (2)
według kolejności: - 0.08% (2)
z każdej - 0.08% (2)
dobrze napuszone, - 0.08% (2)
ale nie - 0.08% (2)
odkładać na - 0.08% (2)
maszynistów: wszystkie - 0.08% (2)
metoda dla - 0.08% (2)
w zależności - 0.08% (2)
drożdżowe z - 0.08% (2)
płynne, sypkie, - 0.08% (2)
• regulamin - 0.08% (2)
• współpraca - 0.08% (2)
następnie odłożyć - 0.08% (2)
• kontakt - 0.08% (2)
ręczniczek lub - 0.08% (2)
stolnicę oprószoną - 0.08% (2)
mąką pszenną. - 0.08% (2)
wersja light - 0.08% (2)
na końcu - 0.08% (2)
książki • - 0.08% (2)
• moje - 0.08% (2)
o blogu - 0.08% (2)
40 minut - 0.08% (2)
ml śmietany - 0.08% (2)
autor: ewik8 - 0.08% (2)
suszone żurawiny - 0.08% (2)
rękawa cukierniczego - 0.08% (2)
nie ma - 0.08% (2)
masło orzechowe - 0.08% (2)
z gorącą - 0.08% (2)
na bok - 0.08% (2)
dalej postępować - 0.08% (2)
drożdże, mascarpone, - 0.08% (2)
drożdżowe, tłusty - 0.08% (2)
komentarze (30) - 0.08% (2)
cynamonowym cukrze - 0.08% (2)
1 łyżka - 0.08% (2)
w żurawinę - 0.08% (2)
odłożyć na - 0.08% (2)
bok na - 0.08% (2)
jak przy - 0.08% (2)
formować z - 0.08% (2)
wyrośnięte ciasto - 0.08% (2)
2017 ciasto - 0.08% (2)
komentarze (132) - 0.08% (2)
ciasta 'dough'. - 0.08% (2)
i wyrastania - 0.08% (2)
1 łyżką - 0.08% (2)
na kształt - 0.08% (2)
połączenia. dodać - 0.08% (2)
śmietany kremówki - 0.08% (2)
pączkach - - 0.08% (2)
około 30 - 0.08% (2)
tylko do - 0.08% (2)
około 40 - 0.08% (2)
na tyle - 0.08% (2)
do wyrabiania - 0.08% (2)
dla maszynistów: - 0.08% (2)
rozwałkować na - 0.08% (2)
podzielić na - 0.08% (2)
kolejności: płynne, - 0.08% (2)
sypkie, na - 0.08% (2)
g serka - 0.08% (2)
nastawić program - 0.08% (2)
blogu • - 0.08% (2)
temperatury otoczenia; - 0.08% (2)
do smażenia - 0.08% (2)
około 12 - 0.08% (2)
komentarze (75) - 0.08% (2)
to nic - 0.08% (2)
parze i - 0.08% (2)
do nich - 0.08% (2)
owoce w - 0.08% (2)
szerokiego garnka - 0.08% (2)
na nim - 0.08% (2)
szczelnie pokrywką - 0.08% (2)
pszennej (+ - 0.08% (2)
z owocami - 0.08% (2)
do podsypywania) - 0.08% (2)
250 ml - 0.08% (2)
lekko roztrzepane - 0.08% (2)
g świeżych - 0.08% (2)
drożdży suchych - 0.08% (2)
przesiać, wymieszać - 0.08% (2)
dodać pozostałe - 0.08% (2)
ciasto i - 0.08% (2)
wyrabiać kilka - 0.08% (2)
na parze, - 0.08% (2)
oceniony. poleć - 0.08% (2)
gładkie i - 0.08% (2)
cukru do - 0.08% (2)
• wersja - 0.08% (2)
light • - 0.08% (2)
regulamin • - 0.08% (2)
kontakt • - 0.08% (2)
komentarze (17) - 0.08% (2)
w środku - 0.08% (2)
się na - 0.08% (2)
na ciasto: - 0.08% (2)
g drobnego - 0.08% (2)
skrobi ziemniaczanej - 0.08% (2)
został jeszcze - 0.08% (2)
proszku do - 0.08% (2)
łyżki cukru - 0.08% (2)
w temperaturze - 0.08% (2)
w misie - 0.08% (2)
miksera umieścić - 0.08% (2)
do otrzymania - 0.08% (2)
wyjąć z - 0.08% (2)
oceń: ten - 0.08% (2)
przepis nie - 0.08% (2)
minut, aż - 0.08% (2)
miękkie (starając - 0.08% (2)
świeżych drożdży - 0.08% (2)
10 minut - 0.08% (2)
lub stolnicę - 0.08% (2)
oprószoną mąką - 0.08% (2)
minut w - 0.08% (2)
zależności od - 0.08% (2)
moje książki - 0.08% (2)
być dobrze - 0.08% (2)
napuszone, ale - 0.08% (2)
nie przerośnięte). - 0.08% (2)
z nich - 0.08% (2)
odłożyć je - 0.08% (2)
i przykryć - 0.08% (2)
ocena: 10 - 0.08% (2)
kategoria: drożdżowe, - 0.08% (2)
tłusty czwartek, - 0.08% (2)
pączki z - 0.08% (2)
pączki w - 0.08% (2)
po usmażeniu - 0.08% (2)
solonymi orzeszkami. - 0.08% (2)
jajka, lekko - 0.08% (2)
na ręczniczek - 0.08% (2)
odważyć około - 0.08% (2)
się nie - 0.08% (2)
ciasto uformować - 0.08% (2)
dosypywać mąki, - 0.08% (2)
mimo iż - 0.08% (2)
się lekko - 0.08% (2)
kleiło; polecam - 0.08% (2)
wyrabiać mikserem - 0.08% (2)
z hakiem - 0.08% (2)
do ciasta - 0.08% (2)
drożdżowego lub - 0.08% (2)
chleba). wyrobione - 0.08% (2)
w kulę, - 0.08% (2)
kawałki ciasta, - 0.08% (2)
miski, przykryć - 0.08% (2)
i odstawić - 0.08% (2)
miejsce do - 0.08% (2)
(około 1,5 - 0.08% (2)
godziny). po - 0.08% (2)
na oprószony - 0.08% (2)
mąką blat, - 0.08% (2)
formować ręcznie - 0.08% (2)
- odrywać - 0.08% (2)
autorki blogu - 0.08% (2)
do podwojenia objętości - 0.24% (6)
dodaj do ulubionych - 0.2% (5)
na e-mail tagi: - 0.2% (5)
przepis • przepis - 0.2% (5)
przepis bez zdjęć - 0.2% (5)
• przepis bez - 0.2% (5)
wydrukuj: przepis • - 0.2% (5)
bez zdjęć oceń: - 0.2% (5)
poleć na e-mail - 0.2% (5)
po tym czasie - 0.16% (4)
tym czasie ciasto - 0.16% (4)
smacznego :-). wydrukuj: - 0.16% (4)
podwojenia objętości (około - 0.16% (4)
g mąki pszennej - 0.16% (4)
z masła orzechowego - 0.16% (4)
składniki umieścić w - 0.16% (4)
:-). wydrukuj: przepis - 0.16% (4)
i pozostawić w - 0.12% (3)
włożyć do oprószonej - 0.12% (3)
oceń: średnia ocena: - 0.12% (3)
maszynie do pieczenia - 0.12% (3)
z suchymi drożdżami - 0.12% (3)
(ze świeżymi najpierw - 0.12% (3)
zrobić rozczyn). dodać - 0.12% (3)
pod koniec dodając - 0.12% (3)
w ciepłe miejsce - 0.12% (3)
oprószonej mąką miski, - 0.12% (3)
kulę, włożyć do - 0.12% (3)
pozostawić w cieple - 0.12% (3)
zdjęć oceń: średnia - 0.12% (3)
w maszynie do - 0.12% (3)
ml mleka 2 - 0.12% (3)
najpierw zrobić rozczyn). - 0.12% (3)
wymieszać z suchymi - 0.12% (3)
wszystkie składniki umieścić - 0.12% (3)
w cieple do - 0.12% (3)
dodając roztopiony tłuszcz. - 0.12% (3)
suchymi drożdżami (ze - 0.12% (3)
wyrobić, pod koniec - 0.12% (3)
drożdżami (ze świeżymi - 0.12% (3)
świeżymi najpierw zrobić - 0.12% (3)
mąką miski, przykryć - 0.08% (2)
w cynamonowym cukrze - 0.08% (2)
ciasto drożdżowe z - 0.08% (2)
drobnego cukru do - 0.08% (2)
uformować w kulę, - 0.08% (2)
według kolejności: płynne, - 0.08% (2)
chleba). wyrobione ciasto - 0.08% (2)
i odstawić w - 0.08% (2)
hakiem do ciasta - 0.08% (2)
wyrabiać mikserem z - 0.08% (2)
metoda dla maszynistów: - 0.08% (2)
lekko kleiło; polecam - 0.08% (2)
ciasto będzie się - 0.08% (2)
kolejności: płynne, sypkie, - 0.08% (2)
mąki, mimo iż - 0.08% (2)
drożdżowego lub w - 0.08% (2)
1,5 godziny). po - 0.08% (2)
ciepłe miejsce do - 0.08% (2)
do wyrabiania i - 0.08% (2)
dla maszynistów: wszystkie - 0.08% (2)
miksera umieścić masło - 0.08% (2)
drożdże. nastawić program - 0.08% (2)
ale nie przerośnięte). - 0.08% (2)
być dobrze napuszone, - 0.08% (2)
zależności od temperatury - 0.08% (2)
i miękkie (starając - 0.08% (2)
oprószoną mąką pszenną. - 0.08% (2)
ręczniczek lub stolnicę - 0.08% (2)
średnia ocena: 10 - 0.08% (2)
wyrastania ciasta 'dough'. - 0.08% (2)
odłożyć je na - 0.08% (2)
ciasta, odważyć około - 0.08% (2)
- odrywać kawałki - 0.08% (2)
wyrobić. formować ręcznie - 0.08% (2)
mąką blat, krótko - 0.08% (2)
wyjąć na oprószony - 0.08% (2)
sypkie, na końcu - 0.08% (2)
się nie dosypywać - 0.08% (2)
blogu • moje - 0.08% (2)
ciasto będzie gładkie - 0.08% (2)
g drożdży suchych - 0.08% (2)
się lekko kleiło; - 0.08% (2)
iż ciasto będzie - 0.08% (2)
dosypywać mąki, mimo - 0.08% (2)
(starając się nie - 0.08% (2)
gładkie i miękkie - 0.08% (2)
aż ciasto będzie - 0.08% (2)
wyrabiać kilka minut, - 0.08% (2)
na ciasto i - 0.08% (2)
dodać pozostałe składniki - 0.08% (2)
mąkę pszenną przesiać, - 0.08% (2)
około 12 - - 0.08% (2)
z hakiem do - 0.08% (2)
na parze i - 0.08% (2)
jeszcze oceniony. poleć - 0.08% (2)
przepis nie został - 0.08% (2)
zdjęć oceń: ten - 0.08% (2)
misie miksera umieścić - 0.08% (2)
8 g cukru - 0.08% (2)
cukru do wypieków - 0.08% (2)
składniki na ciasto: - 0.08% (2)
stycznia 2017 ciasto - 0.08% (2)
• kontakt • - 0.08% (2)
light • regulamin - 0.08% (2)
polecam wyrabiać mikserem - 0.08% (2)
ciasta drożdżowego lub - 0.08% (2)
kilka minut, aż - 0.08% (2)
w zależności od - 0.08% (2)
roztopiony tłuszcz. wyrabiać - 0.08% (2)
ciasto i wyrobić, - 0.08% (2)
pozostałe składniki na - 0.08% (2)
pszenną przesiać, wymieszać - 0.08% (2)
g świeżych drożdży - 0.08% (2)
mąki pszennej (+ - 0.08% (2)
książki • wersja - 0.08% (2)
kategoria: drożdżowe, tłusty - 0.08% (2)
10 (liczba głosów: - 0.08% (2)
napuszone, ale nie - 0.08% (2)
powinny być dobrze - 0.08% (2)
cieple do podwojenia - 0.08% (2)
pieczenia chleba). wyrobione - 0.08% (2)
stolnicę oprószoną mąką - 0.08% (2)
na ręczniczek lub - 0.08% (2)
następnie odłożyć je - 0.08% (2)
kawałki ciasta, odważyć - 0.08% (2)
ręcznie - odrywać - 0.08% (2)
krótko wyrobić. formować - 0.08% (2)
oprószony mąką blat, - 0.08% (2)
ciasto wyjąć na - 0.08% (2)
(około 1,5 godziny). - 0.08% (2)
przykryć i odstawić - 0.08% (2)
ciasto uformować w - 0.08% (2)
składniki na około - 0.08% (2)

Here you can find chart of all your popular one, two and three word phrases. Google and others search engines means your page is about words you use frequently.

Copyright © 2015-2016 hupso.pl. All rights reserved. FB | +G | Twitter

Hupso.pl jest serwisem internetowym, w którym jednym kliknieciem możesz szybko i łatwo sprawdź stronę www pod kątem SEO. Oferujemy darmowe pozycjonowanie stron internetowych oraz wycena domen i stron internetowych. Prowadzimy ranking polskich stron internetowych oraz ranking stron alexa.